Bestel lesmateriaal: Week van het geld

Bestel 

Leren omgaan met geld brengt je verder!

Een kind dat op jonge leeftijd leert omgaan met geld heeft een goede basis voor financiële zelfredzaamheid als volwassene. Oftewel: jong geleerd is oud gedaan. U vervult, samen met ouders en verzorgers, een belangrijke rol in de financiële ontwikkeling van uw leerlingen.

Gedurende het gehele schooljaar aandacht voor leren omgaan met geld

Met de lespakketten van Wijzer in geldzaken kunt u gedurende het hele schooljaar meerdere keren met uw leerlingen op een leuke en toegankelijke manier aan de slag met leren omgaan met geld. Een docentenhandleiding, digibordversie, thuisopdrachten en een ouderinstructie zijn gratis te downloaden of te bestellen op primaonderwijs.nl/weekvanhetgeld. Het lesmateriaal sluit aan bij de kerndoelen en bij de (reken)methoden die in het basisonderwijs worden gebruikt. De leerinhoud is gebaseerd op de basisvisie financiële educatie en de leerdoelen van het NIBUD.

Week van het geld

De Week van het geld werkt! Kinderen leren dat je geld maar 1x kan uitgeven en dat je bewuste keuzes moet maken. Van 27 tot en met 31 maart 2017.

Lespakketten

Voor de groepen 3 tot en met 8 hebben we lespakketten met de onderstaande thema’s en onderwerpen:

Sparen en vooruitkijken (jan/feb)

Geeft inzicht in hoe je het beste met geld om kunt gaan. Plannen met geld, sparen, lenen en verzekeren komen aan bod.

De wereld van het geld (maart)

De waarde van geld, je geld beheren, financiële begrippen, bankrekeningen en pinnen worden uitgelegd. Dit thema is uitermate geschikt als les tijdens de Week van het geld!

Zelf geld verdienen (april/mei)

Kinderen worden zich bewust van de noodzaak dat er overzicht nodig is. Hoeveel geld heb je? Hoeveel geld kun je uitgeven? Kopen, verkopen, wisselgeld en geld verdienen, maar ook het goede doel komt aan bod.

Feestdagen (december)

Kinderen ontdekken dat aan het besteden van geld grenzen zijn verbonden. Reclame en verleidingen en het vergelijken van prijzen komen aan bod.

Voor groep 8 is er nog een extra thema over Verzekeren beschikbaar.

Bestel het GRATIS lespakket online


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief