10 april Nationale Buitenlesdag

Dinsdag 10 april 2018 is het weer Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Je kunt je als school aanmelden als je minimaal één les aan één groep buiten geeft. Deelnemende scholen krijgen gratis de nieuwe Buitenlesbundel toegestuurd, vol met uitgewerkte lesideeën en nieuwe buitenlesinspiratie. Er doen al 951 scholen mee aan de Nationale Buitenlesdag 2018

 

Leerkrachten willen vaker buitenles geven

Leerkrachten willen vaker met hun leerlingen naar buiten omdat zij verwachten dat buitenlessen een positief effect hebben op de leerprestaties van leerlingen. Door regelmatig reguliere lesstof in de buitenlucht aan te bieden, ontdekken, onderzoeken en leren kinderen spelenderwijs en met veel meer plezier. Helaas ontbreekt het leerkrachten vaak aan ruimte en buitenlesmaterialen om buitenles te geven. Jantje Beton en IVN Natuureducatie helpen scholen door samen met leerkrachten te werken aan het stimuleren van buitenlessen door het organiseren van de Nationale Buitenlesdag.

Uitdagend onderwijs

Een buitenles biedt ook mogelijkheden voor de leerkracht om uitdagendere lessen te geven. Het zijn lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Bewegen tijdens het leren is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.

Aanmelden

Aanmelden kan via https://www.buitenlesdag.nl/aanmelden/

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld