1000 brugklassers gratis smartphone

1000 brugklassers uit arme gezinnen krijgen van de gemeente Den Haag een gratis smartphone. Volgens deskundigen kan dit maatschappelijke problemen in de toekomst voorkomen. Dit meldt het AD.

Noodzakelijk

De smartphone is noodzakelijk worden voor brugklassers: om mee te kunnen op school én om aansluiting te vinden in de klas, aldus deskundigen op het gebied van jeugd en media.

Magister-app en Kahoot

Solange Jacobsen van adviesbureau Jeugd en Media: 'Je cijfers en rooster vind je in de Magister-app, de docent gebruikt Kahoot voor een quiz in de klas en na school praat iedereen verder in de WhatsApp-groep. Wij horen dat het voor steeds meer gezinnen lastig is om ervoor te zorgen dat een kind een telefoon of abonnement heeft waarmee hij daaraan mee kan doen.'

Sociaal isolement

De gemeente Den Haag en de Haagse Stichting Leergeld willen voorkomen dat brugklassers uit gezinnen die op of net boven bijstandsniveau leven, al snel afhaken op hun nieuwe school of in een sociaal isolement belanden.

Tweedeling

Jacobsen: 'Je ziet nu een tweedeling ontstaan: kinderen die over veel 'media' beschikken en daar heel slim en handig mee worden en kinderen die dat niet zijn. Door die tweede categorie nu al te helpen, kunnen ze aansluiting vinden.'

 

Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld