100e Amsterdamse KinderzwerfboekStation

Het 100e Amsterdamse KinderzwerfboekStation is geopend op de OBS Multatulischool in Bos en Lommer. 'Vanaf 20 april kunnen kinderen boeken uit hun boekenkast halen en er een zwerfsticker op plakken. Daarna zetten ze het boek in het Station op school en kan een ander kind het meenemen om thuis te lezen. Een geweldige manier om het thuislezen te stimuleren!', aldus directeur van de school Marion Jaspers.

Leuke boeken thuis lezen

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en stimuleert kinderen in Nederland om leuke boeken te lezen. Zij richt zich in het bijzonder op wijken waar kinderen weinig tot geen boeken thuis hebben. Lezen vergroot het taalkundig inzicht van kinderen, daarmee verbetert hun toekomstperspectief en verkleint de kans dat zij in armoede geraken.

Kinderzwerfboeken

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, winkels, treinen of in een KinderzwerfboekStation. In Nederland zijn er ruim 1500 Stations. Stations zijn plekken waar kinderen gelezen kinderboeken kunnen brengen en halen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld