12 december opnieuw lerarenstaking PO

Onderwijsminister Arie Slob is niet ingegaan op de gewenste 680 miljoen euro voor betere salarissen. De nieuwe staking op basisscholen gaat daarom definitief door. Leraren voeren dinsdag 12 december 2017 opnieuw actie.

Stakingskas

Het is nog onduidelijk hoe massaal leraren en scholen deze keer actie gaan voeren. Er komt in ieder geval geen grootse demonstratie zoals op 5 oktober in het Zuiderpark in Den Haag. Vakbond CNV Onderwijs draait in 28 bioscopen door het hele land een onderwijsfilm. Stakende leraren moeten naar deze film komen als ze aanspraak willen maken op de stakingskas. Niet-leden betalen 10 euro voor een kaartje.

1,4 miljard extra voor onderwijs

De actievoerende leraren en scholen hebben aangegeven door te gaan totdat ze er 1,4 miljard euro bij krijgen. Tot nu toe kunnen ze rekenen op 720 miljoen euro. Leraren hadden op meer geld gehoopt, maar ze wisten al eerder dat het onwaarschijnlijk was dat ze dat zouden krijgen. Minister Slob heeft duidelijk gemaakt dat er naast de al toegezegde miljoenen niet nog meer geld beschikbaar is. Hij heeft ze wel aangeboden om mee te praten over de besteding van het beschikbare geld.

Steun neemt af

De steun van de acties lijkt af te nemen. Dat concludeert Ouderorganisatie Ouders & Onderwijs na een peiling onder ruim 600 ouders. Voor de staking van 5 oktober zei 83 procent van de ouders die volledig te steunen. Het percentage voor komende staking is beduidend minder, namelijk 48 procent. Een kwart geeft aan de actie te snappen, maar begrijpt niet dat de scholen daarvoor weer dicht moeten. Ze vinden dat hun kinderen niet weer de dupe moeten zijn van de lerarenacties en recht hebben op onderwijs.

Bron: AD


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld