200 leerlingen voor een dag CEO

foto: ©ANP

200 leerlingen nemen op donderdag 26 januari 2017 voor één dag de positie over van verschillende CEO’s, directeuren, burgemeesters en hoofdredacteuren van succesvolle bedrijven. Tijdens ‘Baas van Morgen’, een initiatief van JINC, ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op.

Kinderen nemen het roer over

Met deze ‘superbliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende bedrijven, laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is. De kinderen nemen het roer over van de top van Nederland. In Amsterdam doen onder andere Albert Heijn, AkzoNobel, de Gemeente Amsterdam, ManpowerGroup, TomTom, De Volkskrant en Ziggo Dome mee.

Baas van Morgen

Leerlingen uit Amsterdam, Almere, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Kennemerland, Den Bosch en Eindhoven krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Ook kunnen zij deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben en vooral hoe zij een bedrijf zouden besturen. Als ‘Baas van Morgen’ schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Ruim 150 'bazen' doen mee 

Een groep van ruim 150 ‘bazen’ uit het hele land doet mee aan deze jaarlijks terugkerende dag. Onder anderen Jet Bussemaker (Minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Joris van Dijk (Madurodam), Mark Grimberg (Capgemini), Philippe Remarque (De Volkskrant), Jeroen van Hooff (ManpowerGroup), Jaap Wassink (Coca-Cola), Harold Goddijn (TomTom), Eberhard van der Laan (Burgemeester Amsterdam), Marten Booisma (AkzoNobel) en Hans de Jong (Philips) stellen voor één dag hun stoel beschikbaar aan een jonge ‘Baas van Morgen’.

Conferentie 

Aan het einde van de dag verzamelen alle bazen en kinderen zich in Amsterdam, Rotterdam, Almere en Eindhoven. Tijdens een JINC Baas van Morgen conferentie delen ze hun ervaringen, geven ze elkaar tips en sluiten ze samen de dag af met een blik op de toekomst. In Amsterdam wordt de conferentie om 14.30 uur feestelijk geopend door Bert Ferwerda (KPMG).


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld