209 basisscholen recyclen

Foto © Wecycle

Van 4 september tot en met 17 november 2017 zamelen 209 basisscholen in Nederland kleine elektrische apparaten in. Wecycle is de organisator van de inzamelactie en zorgt ervoor dat dit e-waste op een duurzame manier gerecycled wordt.

Inzamelen wordt beloond

Tijdens de actieperiode worden leerlingen en hun ouders aangemoedigd om zoveel mogelijk kleine (oude) elektrische apparaten in te leveren. Als ze 75 kleine apparaten of meer inzamelen, krijgen ze een beloning in de vorm van een boekenpakket of een digitale camera voor de klas en een Wecycle Recycle Certificaat voor de school. Daarnaast doneert Wecycle aan elke school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job.

Lesmateriaal over recycling

Deelnemende scholen ontvangen lesmateriaal in de vorm van een schoolkrant over het nut van recycling en het hergebruik van materialen en een actiepakket met 30 bouwplaten voor een pennenbak. Daarnaast kan er via de website van Wecycle nog extra materiaal aangevraagd worden. Jan Vlak, directeur van Wecycle, vertelt: “Scholen zijn voor ons een heel belangrijke doelgroep. Jong geleerd is oud gedaan, daarom vinden we het van belang om kinderen al jong iets te leren over het nut van afvalscheiding en van recycling.”


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld