Beste leraar ter wereld naar Utrecht

Op 30 mei a.s. maakt Maggie MacDonnell, uitgeroepen tot beste leraar ter wereld, haar opwachting in het Beatrix Theater in Utrecht. MacDonnell zal een van de gastsprekers zijn op het onderwijsprofessionaliseringsevent: ‘Leraren maken het verschil! – Toekomstgericht lesgeven’.

Maggie MacDonnell

In het voorjaar van 2017 is Maggie MacDonnell uitgeroepen tot de beste leraar ter wereld 2017 door The Global Teacher Prize. MacDonnell is lerares lichamelijke opvoeding in een kleine gemeenschap in Salluit, een Eskimo dorp diep in het Canadese Noordpoolgebied. Het leven is er niet makkelijk. Zo zijn tienerzwangerschappen, seksueel misbruik, drank- en drugsproblemen er aan de orde van de dag. Door de zware omstandigheden zijn er dan ook (relatief) weinig mensen die voor het lerarenvak kiezen en is uitval onder de leraren erg hoog. Om het verschil te maken voor de jongeren in haar gemeente heeft MacDonnell onder andere sport- en voedingprogramma’s opgezet. Op deze manier helpt ze de jongeren een gezonde levensstijl te ontwikkelen en het gemeenschapsgevoel te vergroten.

Leraren maken het verschil! – Toekomstgericht lesgeven

Tijdens het professionaliseringsevent ‘Leraren maken het verschil! – Toekomstgericht lesgeven’ op 30 mei 2018 krijgen 1.500 onderwijsprofessionals een kijkje in de maatschappelijke en onderwijsgerelateerde trends en ontwikkelingen, wordt het onderwijs, de school- en het klaslokaal van de toekomst geschetst én is er aandacht voor diverse technologische hulpmiddelen die het onderwijs de komende jaren verder kunnen gaan helpen. Ter inspiratie wordt er tijdens het event gewerkt met een hologram, Virtual Reality en nog veel meer futuristische toepassingen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld