Bundel met boekfragmenten speciaal voor vmbo-docenten: Een STUK! meer

In navolging van 2016 en 2018 zal er ook in dit schooljaar weer een (voor)leesbundel voor docenten Nederlands verschijnen. De bundel, getiteld Een STUK! meer is deze keer specifiek samengesteld voor docenten Nederlands in de onderbouw van het vmbo en het praktijkonderwijs.

Leesinspiratie voor u en uw leerlingen

Deze bundel staat vol (voor)leesfragmenten uit boeken die geschikt zijn voor uw leerlingen. Bij ieder fragment is een lesopdracht opgenomen die binnen één lesuur te behandelen is. Met deze bundel kunt u op een leuke en toegankelijke manier met lezen en boeken aan de slag gaan. De Leescoalitie hoopt hiermee zowel u als uw leerlingen te inspireren om (verder) te lezen.

Bestel nu een gratis exemplaar

Een STUK! meer 

Met deze derde editie biedt de Leescoalitie de docent een stuk meer: de gekozen fragmenten in de bundel zijn afkomstig uit verschillende genres, dus ook poëzie, spoken word, non-fictie of biografieën krijgen dit jaar een plek. Deze thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren en zijn tegelijkertijd zinvol te gebruiken voor de docent in de klas.

Daarnaast wordt de bundel verrijkt met audiovisuele extra’s voor de nodige afwisseling en variatie. Er worden video’s opgenomen met spoken word artiesten en auteurs leiden op beeld hun verhaal of het betreffende thema in. 

Boek een auteur met korting

Als extra toevoeging biedt de Leescoalitie, in samenwerking met de Schrijverscentrale en het Nederlands Letterfonds, docenten de mogelijkheid om met een speciale korting één van de auteurs uit de bundel te boeken voor een klassenbezoek. Meer informatie daarover volgt bij verschijning van de bundel.

Bestel nu een gratis exemplaar.

Bestel nu een gratis exemplaar. Per docent is er een exemplaar beschikbaar. Bestel de bundel voor 12 december. Een STUK! meer verschijnt eind januari 2020.

Voor vragen kun je contact opnemen met de Leescoalitie

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld