Dag van de Literatuur voor leerlingen

Op donderdag 9 maart 2017 vindt voor de vijftiende keer de Dag van de Literatuur plaats in de Doelen te Rotterdam, hét grootste Nederlandse eendaagse literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De dag wordt geopend door Dr. M. (Jet) Bussemakers, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gevestigde namen en jong talent

Voor deze uitverkochte editie van de Dag van de Literatuur komen op 9 maart ruim vijfduizend havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw met hun docenten naar Rotterdam. In totaal beklimmen 28 schrijvers en dichters de zes podia van de Doelen. Hieronder bevinden zich gevestigde auteurs als Herman Koch, Annejet van der Zijl en Kader Abdolah, maar ook jong talent als Lize Spit en Pepijn Lanen zullen optredens verzorgen. Naast heel veel literatuur is er ook aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans. Leerlingen kunnen tevens een bezoek brengen aan de Stripmarkt of de overige activiteiten die zich in de gangen van de Doelen bevinden. Het volledige programma staat op de website.

Bussemaker opent dag

Om 10:00 uur wordt de vijftiende editie feestelijk geopend door mevrouw Dr. M. (Jet) Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vervolgens start het programma en kunnen de leerlingen luisteren naar voordrachten, in gesprek gaan met schrijvers, de talkshows bijwonen en actief meedoen aan de workshops. Om 16:00 uur is het programma afgelopen. De Dag van de Literatuur wordt georganiseerd door Passionate Bulkboek in samenwerking met onder meer Stichting Schrijvers School Samenleving.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld