De vlag uit voor het onderwijs: (on)gepast?

UPDATE: De vlaggenactie is uitgesteld.


Voor iedereen die onderwijs geeft, moet donderdag de vlag uit. Dat vinden diverse maatschappelijke organisaties. "Door de sluiting van alle scholen hebben leraren, onderwijsprofessionals, maar ook ouders in zeer korte tijd moeten schakelen naar afstandsonderwijs, om alle kinderen zo goed mogelijk van onderwijs te blijven voorzien", zeggen de initiatiefnemers.

Petje af

De organisaties willen graag een hart onder de riem steken bij iedereen in en om het onderwijs. "Je wordt gezien en hou vol." Het uithangen van de vlag staat voor de partners symbool voor verbondenheid en respect. Scholieren wordt gevraagd zelf een wimpel te maken bij de nationale driekleur, met 'een krul voor het onderwijs’. Hoe en van wat, dat mogen ze helemaal zelf weten. 

De oproep wordt ondersteund door onder meer Cruyff Foundation, PO-Raad, VO-Raad, Méér Muziek in de Klas, Kinderpostzegels, Krajicek Foundation en Kennisnet.

Ongepast?

Toch schiet deze actie bij sommige leraren in het verkeerde keelgat. "Leraren vinden het niet de tijd om de vlag uit te hangen”, verwoordt Jan van de Ven, van beroepsvereniging Lerarencollectief. "Enkele leraren gaven aan dat er Brabantse dorpen zijn waar iedereen wel iemand kent die is overleden of slecht ligt door corona. Bovendien staan leraren niet dag en nacht in een ziekenhuis te vechten voor mensenlevens", zo is te lezen op AD.nl 

Wat vind jij ? Laat een reactie achter.


Plaats een reactie

Uw reactie
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Bezig met laden... Bezig met laden...

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld