Dekker lanceert stemwijzer ouders

Staatssecretaris Dekker lanceerde een speciale stemwijzer voor ouders met opgroeiende kinderen: StemWijsOuders.nl. De stemwijzer bestaat uit 17 stellingen die gaan over onderwijs, opvoeden, de verdeling werk en zorg en opvang. Volgens de initiatiefnemers, Ouders & Onderwijs en Voor Werkende Ouders komen deze thema’s onvoldoende terug in de algemene stemwijzers.

Speciale stemwijzer

Dekker lanceerde samen met kinderen van Montessorischool Waaldorp de stemwijzer en sprak met de kinderen over de stellingen. Dekker: "De verkiezingen draaien om heel veel thema's, zoals veiligheid, zorg, belastingen en integratie. Maar natuurlijk ook onderwijs. Veel stemwijzers beslaan het hele palet, maar het is goed dat er nu ook een stemwijzer is die speciaal ingaat op onderwijs en opvoeding. Dat kan mensen die twijfelen nog helpen bij hun keuze." Op de vraag van een leerling hoe het onderwijs moet veranderen, antwoord de staatssecretaris dat hij zou willen dat er ook op de basisschool meer aan wetenschap, techniek en onderzoek wordt gedaan. 

Bewuste keuzes

“Wij vinden het belangrijk dat het onderwijs aansluit bij de behoeften van ouders met opgroeiende kinderen. De verkiezingen zijn hét moment om te laten horen aan de politiek welke standpunten belangrijk zijn”, aldus Peter Hulsen, directeur van Ouders & Onderwijs. Marjet Winsemius, directeur Voor Werkende Ouders, geeft aan dat het belangrijk is dat ouders een bewuste keuze kunnen maken voor een politieke partij op onderwerpen die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. ‘Wat vinden politieke partijen van langer verlof voor de partner na de bevalling? Zijn ze voor of tegen 4 dagdelen kinderopvang voor alle kinderen vanaf 2 jaar? Wat vinden ze van flexibel werken?’

StemWijsOuders.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld