Digiles PO over kinderen op de vlucht

De digiles van UNICEF Nederland lanceert op 18 oktober in het Humanity House in Den Haag. Klaas van Kruistum, televisiepresentator van Zapplive en Klaas Kan Alles geeft de eerste les aan kinderen van verschillende Haagse basisscholen. Ze horen in de les ook verhalen van kinderen die Van Kruistum vorige maand ontmoette in Irak.

Digitaal lesmateriaal

UNICEF Nederland laat in de digiles zien dat kinderen op de vlucht precies dezelfde rechten hebben als kinderen in Nederland. De situatie in Syrië en Irak krijgt in de materialen speciale aandacht. De les is gemaakt voor de digitale lesborden op Nederlandse basisscholen en is bedoeld voor leerlingen van groep zes, zeven en acht. De les bevat onder meer een quiz en videofilmpjes en is online beschikbaar op www.unicef.nl/leerkracht. Aanvullend bij de les is het kinderlied ‘Hartslag’ beschikbaar waarmee klassen zich nog meer kunnen inleven in het onderwerp.

Reis Irak

Klaas van Kruistum, ambassadeur van UNICEF Nederland, is eind september teruggekeerd uit Irak. Daar heeft hij opnames gemaakt met kinderen op de vlucht die een plek krijgen in de nieuwe digiles. ‘Ik sprak daar met Mohamad (12) die vertelde dat hij zijn familie helpt met kleine klusjes zoals water halen’, zegt Van Kruistum. ‘Hij vertelde dat hij zich vaak verveelt in het kamp en dat hij later graag leraar wil worden. Hij is een jongen met dezelfde toekomstdromen die je ook op een school in Nederland kan horen’.

Zapplive

De verhalen die Van Kruistum hoorde in Irak zijn voor hem ook aanleiding om met het programma Zapplive (KRO-NCRV) in actie te komen voor kinderen op de vlucht. ‘Vanaf zaterdag 20 oktober tot en met zaterdag 17 november zullen we in de uitzendingen vertellen hoe het leven voor kinderen in Irak is. We hopen dat vele kinderen in actie zullen komen zodat UNICEF in Irak door kan gaan om de levens van kinderen te verbeteren.’


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld