Meester gelukkig? Kinderen gelukkig

Kinderen die een juf of meester hebben waarvan ze denken dat deze gelukkig is, zijn zelf ook gelukkiger. Dit blijkt uit Antwerps onderzoek, aldus De Standaard. Professor Guido van Hal, die de studie van de Universiteit van Antwerpen begeleidde: "Dat gaat echt hand in hand".

Gelukkig

Voor het onderzoek werd aan 13.871 kinderen van de basisschool gevraagd wat hen gelukkig maakt. 70% van de kinderen geeft zichzelf een acht of hoger. Er is overigens geen verschil tussen meisjes en jongens, en evenmin tussen jongere en oudere kinderen. Naast het feit of ze hun juf of meester leuk vinden zijn ook de volgende aspecten van belang voor het welbevinden van kinderen: veel vrienden hebben, niet gepest worden, zich niet voortdurend vervelen, en terechtkunnen bij veel mensen, in de eerste plaats bij hun ouders.

Rolmodellen

Volgens Van Hal zijn juffen en meesters voor kinderen echte rolmodellen. "Als kinderen hen leuk vinden, gaan ze liever naar school en voelen ze zich ook beter in hun vel." Overigens vinden kinderen de speeltijd doorgaans leuker dan de lessen zelf. Verder zijn kinderen met een gsm, smartphone of gameconsole niet gelukkiger dan kinderen zonder die gadgets.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld