Helft Nederlandse jongeren werkt voor vakantie

Terwijl de rest van Nederland straks op zomervakantie gaat, starten veel jongeren een vakantiebaantje. En de grootste motivatie voor een vakantiebaantje is… vakantie! Nou ja, het geld eigenlijk. Maar met het zuurverdiende salaris spaart 54% voor een vakantie, 45% spaart voor dingen als een auto en 30% voor de studie. Dit blijkt uit onderzoek van recruitmentspecialist YoungCapital onder 500 Nederlandse jongeren tussen de 16 en 25 jaar.

Fun and games

Slechts 29% van de jongeren heeft een zomerbaantje voor de ervaring. En 11% doet het puur om nieuwe vrienden te maken. Logisch, want het leukste aan de zomerbaan zijn volgens de jongeren naast een goed salaris (61%) de leuke collega’s (48%). Natuurlijk is het deze zomer niet alleen maar fun and games. Er moet gewoon gewerkt worden terwijl  iedereen op het strand ligt. En de hoge werkdruk is ook een minpunt volgens de jongeren. Maar, je hoort ze verder niet klagen.

Top 3 vakantiewerk

Alle pro’s en con’s bij elkaar opgeteld zijn de jongeren tot een vakantiebaan-top 3 gekomen. Met op de eerste plek (35%) werken in een restaurant, café of snackbar. Op de tweede plaats (20%) staat werken in een winkel of supermarkt en op de derde plek (14%) bij een zwembad, hotel of bungalowpark.

Zijn jouw leerlingen op zoek naar een zomerbaan? Klik hier


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld