Honderd leerlingen aan de slag op Schiphol

Honderd leerlingen van de basisschool en de onderbouw van het vmbo uit de regio Amsterdam/Kennemerland lopen donderdag 16 november 2017 stage op Schiphol. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met de luchtvaart en het bijbehorende werkveld.

Kennismaken met luchtvaart

Veel kinderen uit de regio Amsterdam/Kennemerland zien vliegtuigen elke dag laag overvliegen, zonder te weten op wat voor plek die precies landen. Om leerlingen kennis te laten maken met die omgeving, zullen ze bij spelers als Transavia, Schiphol Group en Hilton aan de slag gaan met het vervangen van vliegtuigbanden, het controleren van vracht en het serveren van eten aan reizigers. De Bliksemstage begint om 09.30 en duurt tot 12.00 uur.

Goede start arbeidsmarkt

De Bliksemstage is georganiseerd door JINC, een non-profitorganisatie die jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt. Hanneke Hoogwegt, vestigingsdirecteur van JINC Kennemerland vertelt: ‘Schiphol heeft jongeren ontzettend veel te bieden, en het is belangrijk hen dat te laten zien. Ze moeten immers al vroeg een studierichting kiezen, terwijl hun beeld van de mogelijkheden en de eigen kwaliteiten nog beperkt is. Dat geldt, zo weten we uit ervaring, vooral voor leerlingen die opgroeien in gebieden met veel armoede.’


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld