Influencers beantwoorden vragen in KNOW SHIT

Onder andere Rens Polman, Linda de Munck en Cesar Majorana gaan elke week voor 3FM Tussenuur (Human) op pad om prangende vragen van jongeren te beantwoorden in een nieuw YouTube-format dat op 20 september van start gaat. 

Influencers presenteren

‘Omdat je wil weten hoe het echt zit.’ Dat is de pay-off van KNOW SHIT, het nieuwe online format van Tussenuur. Voor KNOW SHIT werkt 3FM Tussenuur samen met vijf influencers die de video’s omstebeurt presenteren: Joram Kaat (3FM, BEAM, Club Hub), Rens Polman (Drugslab, Rauwkost, Lieve Bertha), Linda de Munck (van het gelijknamige YouTube-kanaal, Rauwkost), Cesar Majorana (Club Hub, VPRO) en Felicia Curlingford (AT5, This Is Angelique).

Persoonlijke vragen

De vragen die beantwoord gaan worden komen vanuit de Tussenuur Community, een steeds groter wordende groep jongeren die geïnteresseerd is in de wereld om zich heen. Ze maken zich druk om onderwerpen als ongelijkheid, vooroordelen en de toekomst. De vragensteller heeft persoonlijke ervaring of relatie tot de vraag.

De vraag wordt eerst voorgelegd aan leeftijdgenoten, bijvoorbeeld op straat of op school. Daarna gaan de vragensteller en de presentator op pad met experts. Denk hierbij aan ervaringsdeskundigen en experts die in de praktijk laten zien hoe het zit.

Nieuwe week, nieuwe vraag

Donderdag 20 september gaat de eerste aflevering van KNOW SHIT live op het YouTube-kanaal van 3FM Tussenuur. In deze aflevering probeert Joram Kaat samen samen met Darshan Boerema, een 18-jarige mbo-student uit Heerenveen antwoord te vinden op de vraag: Waarom pesten pesters? Dit ook in het kader van de landelijke Week tegen Pesten.

In de aflevering van donderdag 27 september onderzoekt Linda de Munck samen met het 16-jarige transmeisje Dante uit Den Haag waarom wachtlijsten in de transgenderzorg zo lang zijn.

Elke donderdag verschijnt een nieuwe video van KNOW SHIT op youtube.com/3fmtussenuur

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld