Inschrijving MediaMasters gestart

Foto: © Vera Duivenvoorden

Meld je klas nu aan voor schooljaar 2017/2018 voor MediaMasters. De MediaMasters Game wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (17 t/m 24 november 2017), de MediaMasters Club is het gehele schooljaar toegankelijk. 

Meest mediawijze klas

De meest mediawijze klas van Nederland? Of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? MediaMasters bestaat uit twee onderdelen: de Game en Club. De MediaMasters Game is een crossmediale game voor in de klas en thuis. Iedere leerling ontvangt aan het einde van de week een MediaMasters diploma. De klas die aan het einde van de week de meeste punten heeft behaald, mag zich een jaar lang ‘de meest mediawijze klas van Nederland’ noemen.

Virtual reality

Leerlingen, ouders en leerkrachten leren meer over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming en online gedrag. In 2017 is er extra aandacht voor nieuwe technologieën zoals virtual reality. Met MediaMasters wil initiatiefnemer Mediawijzer.net de diversiteit van mediawijsheidonderwerpen aangeven en leerkrachten inspireren en wegwijs maken in het aanbod aan lesmateriaal dat reeds ontwikkeld is door anderen. 

MediaMasters in cijfers

  • Dit 2016 waren er 150.000 kinderen ingeschreven voor de MediaMasters Game
  • De leerlingen waren verdeeld over ruim 6.100 klassen en bijna 3.000 scholen
  • In totaal zijn de 115 verschillende MediaMissies ruim 2 miljoen keer gespeeld

Aanmelden

Meedoen aan MediaMasters is gratis. Meld je hier aan. 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld