Inspanningsbelofte kabinet lerarensalaris

Het demissionaire kabinet heeft een crisis bezworen door een 'inspanningsbelofte' te doen voor wat betreft het lerarensalaris. VVD en PvdA trekken zelf geen extra geld uit voor volgend jaar, maar laten dat besluit over aan de formerende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. 'Ik ben blij dat ik de PvdA het vertrouwen heb kunnen bieden', zei VVD-leider en premier Mark Rutte.

Vertrouwen

Er is afgesproken dat er extra geld naar salarisverhoging voor leraren gaat, maar hoeveel precies willen de partijen niet zeggen. Op basis van vertrouwen rekent Asscher erop dat er later dit jaar ‘een substantieel bedrag’ komt voor de docenten. 'Op hun blauwe ogen,' geeft hij toe. Wél zou hij een ‘harde ondergrens’ hebben meegegeven aan Rutte en dat bedrag met succes hebben afgetast bij D66 en ChristenUnie.

Bedrag

Asscher: 'Er komt een concreet bedrag in de begroting van volgend jaar, dat vertrouwen is mij door de formerende partijen geboden. Dat moet natuurlijk wel bewaarheid worden. Het lukte nu niet, maar ik heb wel de overtuiging gekregen, dankzij die gesprekken met andere partijen, dat ze in deze begroting een substantieel bedrag willen opnemen en dat is waar het om gaat.'

 

 

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld