Jarige Donald Duck krijgt eigen kunstcollectie

Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Donald Duck op 9 juni en het Jaar van Rembrandt hebben Donald Duck Weekblad en het Rijksmuseum de allereerste Donald Duck Kunstcollectie gepresenteerd. Deze is te koop op Duckstadshop.nl, de Rijkmuseum shop en in winkels. De vrolijke kunstcollectie werd onthuld in het bijzijn van niemand minder dan Donald Duck!

Willem van Eiranje, Michiel de Snuyter en Gans Hals

De Duckwacht en Nachtwacht kwamen samen in de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum, waar de kunstcollectie werd gepresenteerd. De producten zijn geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum en op het topstuk ‘De Duckwacht’. Dit schilderij, gebaseerd op De Nachtwacht, is in 1981 geschilderd door Harry Balm, kunstschilder en voormalig vormgever van Donald Duck Weekblad. Andere topstukken die terugkomen in de producten zijn de schilderijen ‘Willem van Eiranje’, ‘De Zwarte Tulp’, ‘Michiel de Snuyter’, ‘Gans Hals’ en ‘Kenau Simonsdochter Kwakkelaar’. De kunstcollectie bestaat uit het Zwembandt van Rijn album, een puzzel, waterfles, verjaardagskalender, notitieboekje, linnen tas, mok, magneet en een kaartenmapje. Marketingmanager Donald Duck Marjolijn Hoffmans benadrukt: ‘Je steekt meer van Donald Duck op dan je denkt. Dat is leren in de wereld van Donald Duck. In deze collectie komen kunst en de vrolijke wereld van Duckstad heel goed samen. We zijn heel trots op deze mooie collectie!’ Hoofdredacteur Joan Lommen over de Duckwacht: ‘Het was voor de beroemde Duckstadse kunstschilder Zwembandt van Rijn bepaald geen eitje om de Duckwacht te schilderen. Het werd dan ook nachtwerk voor hem…’

Voedselbank 

Taco Dibbits, Directeur Rijksmuseum vertelt: ‘Ik vind het ontzettend leuk dat we Donald Duck als speciale gast mogen ontvangen in het Rijksmuseum. We zijn daarnaast heel erg dankbaar dat we ook nog 16.000 exemplaren van het Zwembandt van Rijn album kunnen uitdelen via de voedselbank.’ Deze actie wordt mogelijk gemaakt door het Henry M. Holterman Fonds/Rijksmuseum Fonds.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld