Jongerenvoorstelling over culturele diversiteit

De jongerenvoorstelling Count Me In, gespeeld door theatergroep PlayBack, ging op donderdag 8 november in première in het ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht. De voorstelling gaat over culturele diversiteiten en tolerantie, waarmee Playback jongeren vertrouwd wil laten raken met diversiteit en met ze in gesprek gaat over hoe je met elkaar omgaat.

Ga het gesprek aan

In Count Me In moeten vier jongeren hun vooroordelen over elkaar aan de kant zetten om vrienden te kunnen blijven. Duidelijk wordt welke verschillen ze van elkaar moeten accepteren en welke kleiner lijken dan in eerste instantie gedacht.

Kim Zonneveld, artistiek directeur PlayBack: ‘Wij leven in een multiculturele samenleving met culturele verschillen. Maar niet iedereen is vertrouwd met diversiteit. Om echt respectvol en verdraagzaam te zijn, moet je de ander willen ontmoeten en begrijpen. En dit is precies wat we met Count Me In beogen. Het gesprek aangaan met elkaar.’

Lili-Anne de Jongh, beleidsadviseur bij gemeente Delft bezocht een try-out van Count Me In. ‘Puur theater met een scherp oog voor de actualiteit. PlayBack gaat met Count Me In op doortastende wijze de dialoog aan over discriminatie, culturele diversiteit en tolerantie en geeft daarmee de aanzet om elkaar daadwerkelijk écht te leren kennen en te respecteren.’

Waarom Count Me In

Met deze voorstelling wil PlayBack het begrip en de kennis vergroten bij jongeren over de invloed van een culturele achtergrond op het vormen van ieders identiteit. Ook gaan de acteurs en gespreksleider op interactieve wijze met de jongeren in gesprek over hoe je met elkaar omgaat en conflicten minder hoog op kan laten lopen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld