Leerlingen aan de bak op Schiphol  

Maar liefst 120 leerlingen van de basisschool en de onderbouw van het vmbo uit de regio Amsterdam/Kennemerland lopen op dinsdag 27 november stage op Schiphol. Doel is hen in te wijden in de wondere wereld van de luchtvaart en hen te laten ondervinden dat werken op deze plek een prima optie is voor later. De bazen van een aantal grote ondernemingen heten de leerlingen welkom.

Vervang een vliegtuigband of controleer een vracht
Om de leerlingen kennis te laten maken met die omgeving, organiseert JINC - een non-profitorganisatie die jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt - een grootscheepse Bliksemstage. Daarbij zullen leerlingen bij grote spelers als Transavia, Luchtverkeersleiding en Hilton aan de slag gaan met het vervangen van vliegtuigbanden, het controleren van vracht en het serveren van eten aan hongerige reizigers.

 ‘Iedereen wordt er beter van’
Tjeerd van Raalte, directeur van JINC Kennemerland, Zaanstad en Amsterdam, kijkt uit naar deze dag. ‘Schiphol heeft jongeren ontzettend veel te bieden, en het is belangrijk en waardevol jongeren dat te laten zien. Ze moeten immers al vroeg een studierichting kiezen, terwijl hun beeld van de mogelijkheden en de eigen kwaliteiten nog volop in ontwikkeling zijn.’ Volgens van Raalte hebben overigens niet alleen de leerlingen iets aan zo’n dag. ‘Voor bedrijven is zo’n Bliksemstage een goede kans om werknemers van de toekomst te laten ervaren hoe leuk hun vak is. Iedereen wordt er dus beter van.’

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld