Kinderen de baas in Tweede Kamer

In de herfstvakantie, donderdag 19 oktober, kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar de Tweede Kamer en de politiek ontdekken tijdens Kinderrijk bij ProDemos in Den Haag. Het thema van deze editie is ‘Wij zijn de baas!’.

Spelenderwijs leren over Tweede Kamer

Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen kinderen een rondleiding volgen door de Tweede Kamer, al hun vragen stellen aan echte Tweede Kamerleden, de Politieke Bingo doen en hun eigen verkiezingsposter maken. Daarnaast is er een muziektheatervoorstelling van Angelique Schipper over 100 jaar kiesrecht. In het DemocratieLab kunnen kinderen hun eigen mening onderzoeken om vervolgens beslissingen over politieke onderwerpen te kunnen nemen in de Democratie Experience.

Programma

Kinderrondleiding Tweede Kamer
Mag je tijdens een vergadering naar de wc? Stemmen jullie op je eigen partij? Kinderen kunnen al hun vragen stellen aan onze deskundige begeleiders.

In gesprek met een Kamerlid
Stel vragen aan échte Tweede Kamerleden in onze Parlementszaal, waaronder Michiel van Nispen (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks). Wat doet een Kamerlid? En hoe word je politicus?

Muziektheatervoorstelling 100 jaar kiesrecht
Angelique Schipper behandelt in deze voorstelling de geschiedenis van 100 jaar kiesrecht. Van de strijd om kiesrecht voor mannen en vrouwen in 1917 tot de afschaffing van de verplichte opkomst in 1970. Ga jij je stem laten horen als je 18 bent?

Politieke bingo
Hoeveel weet jij van politiek? Speel de bingo en win mooie prijzen.

Maak je eigen verkiezingsposter
Maak een mooie verkiezingsposter voor jouw politieke partij. Wat vind jij het belangrijkste?

Democratie Experience
Nederland is in de greep van vogelgriep. Hoe gaan we daar mee om? Welke maatregelen moeten er genomen worden? Jij beslist!

DemocratieLab
Onderzoek je mening in het DemocratieLAB. Hoe ver mag je bijvoorbeeld gaan om te demonstreren? Aan het einde krijg je een echt certificaat mee naar huis.

Tickets voor Kinderrijk kosten €7,00 per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Meer info.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief