Kinderen zetten zich in voor klimaat

In het weekend van 6 tot en met 8 oktober 2017 heeft de Kids Climate Conference 2017 plaatsgevonden in Center Parcs Erperheide. Ruim 190 Nederlandse en Belgische kinderen tussen de 8 en 14 jaar hebben zich bezig gehouden met diverse duurzaamheidsvraagstukken. De jubileumeditie stond met het thema ‘Je bent wat je eet’ volledig in het teken van voeding.

Impact op de natuur

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Center Parcs hebben het klimaatkamp dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Drie dagen lang is er tijdens workshops en presentaties aandacht besteed aan eerlijk en duurzaam voedsel. Onze voedselproductie heeft namelijk een grote impact op de natuur. Regenwouden worden gekapt voor landbouw, zeeën overbevist en in Nederland verdwijnt ook natuur door intensieve landbouw.

Kids Climate Magazine

De deelnemers gebruiken hun creativiteit om slimme oplossingen te bedenken die bijdragen aan een aarde waarin we voedsel produceren in harmonie met de natuur; hún toekomst. De bevindingen worden gebundeld in het Kids Climate Magazine, dat wordt verspreid onder gezinnen, scholen, het bedrijfsleven en de Nederlandse en Vlaamse overheid.

Lees de 10 stellingen van Kids Climate Conference 2017 op kidsclimateconference.de/nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld