Leerlingen naar World Robot Summit

Het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam Oost gaat naar de wereldtop over robotica in Japan. Daar wordt van 1 tot en met 6 augustus de ‘World Robot Summit’ georganiseerd, een expositie gecombineerd met wedstrijden tussen teams uit de hele wereld.

Robot Pepper

Onderzoekers en ontwikkelaars uit de hele wereld komen samen om hun kennis over robots uit te wisselen en ideeën over de toekomst richting te geven. De leerlingen van het Metis zijn waanzinnig blij dat ze hier bij zijn. Tijdens de Robot Summit gaat het Metisteam aan de Takagawa Universiteit een menselijke robot programmeren: Pepper! De roboticaclub won onlangs bij de First Lego League in Denemarken de Europese derde prijs voor programmeren en is nu uitgenodigd in Japan. De leerlingen kunnen op de TU Eindhoven de Pepper alvast leren kennen.

Coderclass

Het Metis Montessori Lyceum biedt leerlingen een volledige havo en/of vwo-opleiding met informaticaprofiel: de Coderclass. Leerlingen zijn in de Coderclass bezig met wat ze het liefste doen: problemen oplossen met behulp van ICT. In een lesweek staat voor deze klas vijf uur informatica ingeroosterd, maar in de coderclass betekent dit vak meer dan programmeren, websites bouwen en apps ontwikkelen. De school werkt samen met bedrijven die vraagstukken aan de leerlingen voorleggen en daar met HBO’s en universiteiten opdrachten bij maken.

 

In de roboticaclub kunnen leerlingen zich na schooltijd helemaal uitleven. 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld