Meer dan 11.000 jongeren bereikt met Young Impact

Maar liefst 11.302 jongeren tussen de 13 en 19 jaar en 89 scholen namen deel aan projecten van Young Impact in 2017-2018. Young Impact is een scholenprogramma voor burgerschapsonderwijs. Maatschappelijke -en emotionele ontwikkeling, maar ook talentontwikkeling staan in dit programma centraal en met hun lesprogramma reizen ze langs scholen door heel Nederland. In dit lesprogramma worden jongeren door middel van workshops, digilessen en challenges uitgedaagd om hun skills verder te ontwikkelen en die in te zetten voor iets wat zij belangrijk vinden. Voor nog meer resultaat werd er afgelopen jaar gestreefd naar een hogere en constante kwaliteit van het programma.

Challenges

Jongeren in actie krijgen, dat was het doel voor 2017-2018. Door het bedenken en uitvoeren van verschillende challenges maken jongeren direct een positieve impact op een ander of hun omgeving. Maar wat vinden ze nou echt belangrijk? Dit werd onderzocht aan de hand van 5 thema’s: Iedereen hoort erbij, Gelijke kansen voor iedereen, Een veilige plek, Een groenere wereld en Een gezonder leven. De meeste challenges werden uitgevoerd binnen het thema ‘Iedereen hoort erbij’. In dit thema komen jongeren in actie tegen pesten, discriminatie of eenzaamheid. Dit jaar zijn de meeste jongeren in actie gekomen voor eenzame ouderen. Er zijn in totaal maar liefst 1604 challenges uitgevoerd.

Young Impact Celebration

Alle jongeren die via Young Impact in actie zijn gekomen werden beloond met een kaartje voor de Young Impact Celebration. Deze vond plaats in Ahoy Rotterdam. Tijdens dit feest kwamen duizenden jongeren bij elkaar om hun impact te vieren. Naast optredens van verschillende artiesten waren er veel inspirerende sprekers en werden de Young Impact Awards uitgereikt. Het scholenprogramma is een initiatief van NLvoorelkaar, CJP en NJR. Samen helpen zij jongeren om zich te ontwikkelen tot actieve en sociale (wereld)burgers.

Kijk voor meer info op: https://youngimpact.nl/


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld