Meer dan 1300 Haagse scholieren bezoeken Boekids University

Meer dan 1300 Haagse basisschool- en middelbare scholieren van 26 Haagse scholen bezochten vorige week Boekids University in het Museon en het Nutshuis. De reeks interactieve informatie- en inspiratiecolleges van experts uit verschillende vakgebieden vond dit jaar voor de zesde keer plaats. Sprekers waren ESA-astronaut André Kuipers, gedragsbioloog dr. Claudia Vinke, robotexpert dr. Koen Hindriks, fooddesigner Chloé Rutzerveld, emoji-expert Lilian Stolk en hoogleraar en volksfilosoof Bas Haring. Boekids University is onderdeel van Jeugdfestival Boekids, dat verder op 9 en 10 juni plaatsvindt. 

‘Met de colleges van Boekids University willen we de nieuwsgierigheid van kinderen wekken en ontwikkelen’, aldus directeur Ellen van Heijningen. ‘Daarom nodigen we jaarlijks verschillende experts en wetenschappers uit diverse vakgebieden uit, naar aanleiding van hun publicaties of non-fictieboeken die tot de verbeelding spreken én spannend en actueel zijn. In deze tijden van overvloedige informatie en vluchtigheid, willen we kinderen en jongeren uitdagen zelf kritisch na te denken over culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke onderwerpen.’

Over Boekids

Jeugdfestival Boekids is een festival dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met literatuur. Het biedt een interactief programma vol verhalen, muziek, films, workshops, multimedia en beeldende kunst voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders. Boekids UP is de volwassen versie van Boekids Festival en verbindt de werelden van YA-, volwassenen- en wereldliteratuur met elkaar. Boekids UP vindt plaats op 9 juni; Boekids Festival op 10 juni. Hieraan voorafgaand werd van 7 t/m 10 mei Boekids University georganiseerd voor het primair en voortgezet onderwijs. Ga voor meer informatie naar www.boekids.nl.

(Foto's: Iris Uffen)


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld