Meesters met Dromen: 24 uur lang over onderwijs

Meesters met Dromen: drie docenten ondersteund door collega's praten 24 uur lang over de toekomst van het onderwijs.

Meesters met Dromen

Meesters met Dromen, een collectief van de drie jonge docenten Emin Kececi, Bart Ongering en Yasin Yaylali, organiseert samen met Pakhuis de Zwijger een marathononderwijsmanifestatie van 24 uur. Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli ontvangen ze in één etmaal ruim 100 gasten uit de onderwijswereld en daarbuiten. De Meesters met Dromen willen met deze actie een breed gevoerde dialoog aanjagen over de toekomst van het Nederlandse onderwijs. Op zaterdagavond is het grote publiek welkom voor een openbaar programma in de Grote Zaal.

Pressure cooker voor beter onderwijs

‘Wij willen met ons initiatief een bijdrage leveren aan het verbinden en verbeteren van het Nederlandse onderwijs. Daarom gaan we in gesprek met alle stakeholders uit de onderwijswereld. Docenten, studenten, politici, wetenschappers, bestuurders, activisten en belangenverenigingen – in 24 uur passen ze allemaal de revu,’ aldus initiatiefnemer Emin Kececi, social media specialist en docent van het Regio College in Zaanstad.

‘Eigenlijk organiseren we een pressure cooker voor beter onderwijs. De inzichten die we op deze manier verzamelen, verwerken we tot concrete aanbevelingen die we graag presenteren aan minister-president Rutte en minister Van Engelshoven van Onderwijs,’ zegt mede-initiatiefnemer Bart Ongering, docent Engels aan de Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam en ook bekend als columnist.

‘Het is een bijzonder experiment, dat nog niet eerder is vertoond in de onderwijswereld. 24 uur lang gaan we vanuit Pakhuis de Zwijger in allerlei vormen van gesprek over het onderwijs in Nederland. In kleine sessies met experts die ons bezoeken, online via vlogs en livestreams, en met grote groepen mensen in een publieksprogramma op zaterdagavond,’ aldus de derde initiatiefnemer Yasin Yaylali, docent Nederlands en een populair vlogger op YouTube.

Pakhuis de Zwijger: meer info en bekijk alle gasten


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld