Muziekles van Méér Muziek in de Klas via Schooltv

Buddy Vedder, ambassadeur van de Stichting Méér Muziek in de Klas en zanger Roel van Velzen gaan muziekles geven op de basisschool. Met korte digitale ‘energizers’ van twee minuten kunnen leerkrachten en leerlingen van groep 3 en 4 vanaf 23 september 9 weken lang leren hoe leuk en makkelijk muziek maken in de klas is. De ‘energizers’ hebben verschillende thema’s: van pesten tot verkeer en van verjaardag tot vakantie.

Hé, heb je deze lijst met energizers al gezien?

Uit onderzoek blijkt dat leerkrachten over het algemeen wel tijd in de klas hebben om muziekles te geven, maar geen tijd hebben om deze lessen voor te bereiden. Samen met Schooltv zorgt Méér muziek in de Klas voor laagdrempelige muzikale energizers. De lessen zijn korte intermezzo’s die de klas wakker schudden om daarna gefocust verder te gaan. Vorig jaar gaf singer-songwriter en ambassadeur Ilse DeLange de lessen voor de bovenbouw.

Gratis lesbrieven

Bij elke les zit een praktische lesbrief waarmee de leerkracht eenvoudig zelf een complete muziekles kan geven aan zijn of haar klas. Deze lesbrieven zijn gratis te downloaden op https://schooltv.nl/. De lessen zelf zijn gratis en voor onbepaalde tijd beschikbaar.

Stichting Méér Muziek in de Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nedrland. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is en vergroot de kennis van leerkrachten. Ze werken o.a. samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld