De Digitale Nationale Museumweek voor jouw leerlingen

Deze week is in geheel digitale stijl de Nationale Museumweek van start gegaan. De week duurt t/m 26 april. Het thema is: 'Ontdek samen– juist nu – ons échte goud. In vrijheid'. 400 pronkstukken van musea door heel Nederland worden online aangeboden, je kunt een online tour doen of genieten van verhalen over kunst en erfgoed. Wat is voor jouw leerlingen leuk om deze week thuis aan culturele activiteiten te ondernemen?

Spoorwegmuseum

Techlab gaat over hoe een trein werkt. Op de website van het Spoorwegmuseum staan de tofste proefjes, werkbladen en filmpjes. Kies je groep (groep 3-8) en word een echte treinexpert. Bekijk de website.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft verschillende thuisactiviteiten voor heel de familie. Van een zoek-de-10-verschillen puzzel tot een online tour. Bekijk de website voor meer informatie.

Beeld en Geluid

We zitten al een tijdje thuis en dat kan best saai worden. Beeld en Geluid helpt de leerlingen op weg om lekker aan de slag te gaan met het maken van hun eigen rap of het bedenken van een grappige meme. Ze kunnen ook hun kennis testen over emojis middels quizjes en een puzzels. Bekijk de website.

NEMO Science Museum

Wetenschap komt naar de kinderen thuis. Ze kunnen zelf een robothand, wolk of speedboot maken. NEMO biedt allemaal leuke proefjes voor in de huiskamer aan. Bekijk de proefjes.

Anne Frank Huis

Leerlingen kunnen nu online rondkijken in het Anne Frank Huis en zo het Achterhuis ontdekken. Start de online tour.

Universiteitsmuseum Utrecht

Naast NEMO heeft het Universiteitsmuseum Utrecht ook proefjes voor thuis. Leerlingen kunnen testen, proeven en experimenteren. Van het maken van ijs al voetballend tot het bouwen van een eigen raket. Bekijk de proefjes


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld