Nationale Skills-finales 2018 in Overijssel

De nationale finales (NK) vmbo- en mbo-vakwedstrijden vinden van 15 tot en met 17 maart 2018 in Overijssel plaats. WorldSkills Netherlands organiseert de nationale finales van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) om het belang van vakmanschap te onderstrepen.

Strijden om de titel

Bijna 1000 finalisten van 57 mbo-scholen en 150 vmbo-scholen uit heel Nederland gaan in zo'n 70 verschillende vakrichtingen de competitie met elkaar aan. De wedstrijden vinden plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op mbo-locaties.

Programma voor basis- en voortgezet onderwijs

Tijdens het NK zijn er verschillende vakdemonstraties. Voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs is een speciaal loopbaanoriëntatie-programma (LOB) beschikbaar met allerlei doe-activiteiten en voorlichting over diverse beroepen.

Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Tijdens een voorronde op de eigen school, provinciaal kampioenschap en nationale finale strijden de deelnemers in teams van drie leerlingen om in verschillende wedstrijdrichtingen de beste te worden van Nederland. Aanmelden kan hier

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Tijdens een voorronde op de eigen school, kwalificatiewedstrijden op diverse mbo-instellingen in heel Nederland en tot slot tijdens de nationale finales, strijden deelnemers om in hun vakgebied de beste van Nederland te worden.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld