Nederland brons op Internationale Informatica Olympiade

Het Nederlandse team van de Informatica Olympiade heeft deze week een bronzen medaille gewonnen op de Internationale Informatica Olympiade in Bakoe, Azerbeidzjan. Scholier Marco Meijer scoorde genoeg punten om brons in de wacht te slepen.

88 landen met 327 deelnemers

De Internationale Informatica Olympiade (IOI) heeft van 4 tot 11 augustus 2019 plaats gevonden in Bakoe, Azerbeidzjan. Dit jaar deden er 88 landen met 327 deelnemers mee. Tijdens de wedstrijd kregen de leerlingen zes opgaven, verdeeld over twee wedstrijddagen van vijf uur elk. De opgaven vereisten kennis van algoritmen die de deelnemers moesten implementeren. Het Nederlandse team behaalde onderstaande resultaten: 

  • Bronzen medaille: Marco Meijer, 301,53 punten (16 jaar, Loppersum, 5 havo, Gomarus College)
  • 240e plaats: Gijs Penning, 170,95 punten (18 jaar, Waalre, 6 vwo, Huygens Lyceum Eindhoven)
  • 247e plaats: Annejan van den Dool, 164 punten (17 jaar, Groningen, 6 vwo, Gomarus College)
  • 269e plaats: Charlie van Diepen, 132,33 punten (18 jaar, Nijmegen, 6 vwo, Stedelijk Gymnasium Nijmegen)

Bij de wedstrijd kregen 28 deelnemers een gouden medaille, 54 deelnemers een zilveren medaille en 81 deelnemers een bronzen medaille.

Nederlandse Informatica Olympiade

De Nederlandse scholieren zijn gekozen uit de beste deelnemers aan de Nederlandse Informatica Olympiade (NIO). De NIO wordt ieder jaar georganiseerd door de Stichting Informatica Olympiade. Alle Nederlandse middelbare scholieren kunnen meedoen aan de NIO. In drie rondes worden de deelnemers van het team dat Nederland vertegenwoordigt gekozen. Voormalige deelnemers zijn later vaak terug te vinden als hoogleraar, ondernemer of uitvinder. 

De opgaven voor de eerste ronde voor het seizoen 2019-2020 worden begin september gepubliceerd op de website van de Informatica Olympiade. De beste vier deelnemers zullen in 2020 Nederland vertegenwoordigen op de internationale eindronde in Singapore. 

Informatica Olympiade logo


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld