Nicolette van Dam geeft Grootste Kinderrechtenles Ooit

Nicolette van Dam geeft op 20 november 2019 in het Haagse Vredespaleis les in kinderrechten aan 160 kinderen. Kinderen voor Kinderen treedt op met een lied over gelijkheid. Het is de aftrap van de Grootste Kinderrechtenles Ooit, speciaal vanwege het 30-jarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag. Bijna 30.000 andere kinderen overal in Nederland krijgen eveneens les over kinderrechten, net als in tientallen andere landen.

Verdrag voor de Rechten van het Kind

Precies dertig jaar geleden werd het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen door vrijwel alle landen in de wereld. Daarin staat vastgelegd dat kinderen het recht hebben op onderwijs, op bescherming, op gezond opgroeien en om gehoord te worden. ‘Het is zo belangrijk dat kinderen weten wat hun rechten zijn’, zegt Nicolette van Dam, die als ambassadeur tijdens haar reizen zag hoe UNICEF opkomt voor de rechten van kinderen wereldwijd. ‘Het verdrag bestaat al dertig jaar, maar veel kinderen weten eigenlijk niet precies wat hun rechten zijn. Daarom help ik heel graag mee aan de Grootste Kinderrechtenles Ooit.’

Interactieve les

Na een korte aftrap door waarnemend burgemeester van Den Haag Johan Remkes en Erik de Baedts, directeur Vredespaleis, start de Grootste Kinderrechtenles Ooit. Met een interactieve les laat Nicolette van Dam zien hoe kinderrechten onderdeel zijn van het alledaagse leven. Dat er tegelijkertijd in tientallen landen ook les in kinderrechten wordt gegeven, blijkt uit de getuigenissen die vertoond worden uit onder meer Bosnië en Curaçao.

Optreden van Kinderen voor Kinderen

Het optreden van Kinderen voor Kinderen dat daarna volgt, met het liedje Kinderogen, ondersteunt de kinderrechtenboodschap. Het liedje, dat recent uitkwam, gaat over gelijkheid tussen kinderen.

Kijk voor meer informatie op www.unicef.nl/kinderrechtenles


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld