Nieuwe serie Lang Leve de Muziek Show

Foto: Koningin Máxima tussen de kinderen op het Kerst Muziek Gala 2017. Fotocredit: Roy Beusker

Schoolklassen die met elkaar de strijd willen aangaan tijdens Lang Leve de Muziek Show, kunnen zich tot en met 12 maart 2018 inschrijven voor de audities. Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, hoopt dat veel scholen zich inschrijven.

Koningin Máxima: “Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol. Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.”

Lang Leve de Muziek Show

Lang Leve de Muziek Show, een muzikale spelshow waarin basisschoolklassen uit het hele land het tegen elkaar opnemen, zal net als vorig jaar, weer bestaan uit muzikale spellen, een kennisquiz, veel muziek en videoclips die de kinderen maken samen met bekende influencers. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op Het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Méér Muziek in de Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.meermuziekindeklas.nl.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld