Nieuwe serie leert kinderen ondernemen

Steeds meer kinderen beginnen een eigen onderneming. Maar hoe doe je dat eigenlijk goed, een bedrijf opstarten en runnen? Dat, en nog veel meer, is vanaf donderdag 5 oktober 2017 om 18.40 uur te zien in de nieuwe serie Het Klokhuis Onderneemt op NPO Zapp.

Tips van ervaren ondernemers

In de serie komen de verschillende aspecten van het ondernemen aan bod. Zo zien we onder andere hoe presentator Pascal Tan ontdekt wat erbij komt kijken als hij zijn business in zelfgemaakte appelmoes wil inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Elke aflevering zit vol tips van ervaren ondernemers en is er aandacht voor kinderen die een eigen bedrijf begonnen zijn.

Crossmediaal project

Het Klokhuis Onderneemt is onderdeel van een crossmediaal project over ondernemen. Naast de 9-delige serie bestaat het project uit het boek Dat is je eigen zaak! met heel veel tips over ondernemen, een landelijke open bedrijvendag en de website Eigen Baas. Met de Eigen Baas-kit op deze site ontdekken kinderen in vijf levels de kneepjes van het ondernemersvak. Doel van het project is kinderen vertrouwd maken met ondernemerschap en ze te inspireren om zelf ondernemende vaardigheden te ontwikkelen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld