Normering examens vwo aangepast

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) heeft de normering voor Frans op het vwo aanpast in verband met een van de problemen bij dat eindexamen. De normering voor het examen Nederlands vwo is ook gewijzig na een recordaantal klachten.

Examen Nederlands

Bijna 29.000 van de 40.000 vwo examenkandidaten klaagden bij het LAKS over de zwaarte van Nederlands en dan met name de lengte. Niet eerder waren er zoveel klachten over een examen. Het CvTE geeft aan dat is geblek dat dit examen inderdaad te lang was en heeft daarom de normering aangepast.

Examen Frans

Over het eindexamen Frans vwo ontstond reuring, omdat er meerdere fouten zaten in het antwoordformulier dat docenten gebruikten bij het nakijken. Die waren daardoor verplicht antwoorden fout te rekenen die goed waren. Na een correctie door het CvTE bleven er twee fouten over, aldus docenten Frans. Op de beoordeling van andere eindexamens Frans wordt geen compensatie toegepast. De Onderwijsinspectie heeft naar aanleiding van de fouten bij Frans aan het CvTE gevraagd hoe de klachten daarover zijn behandeld. 

In 2017 hebben circa 213.000 leerlingen eindexamen gedaan, alle vormen van voortgezet onderwijs meegerekend.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld