Onthulling Verzetsmuseum Junior op wielen

Verzetsmuseum Amsterdam lanceert op 20 november 2018, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, Verzetsmuseum Junior op wielen, een mobiele variant van het Verzetsmuseum Junior.

Intolerantie en racisme

Kinderen hebben recht op bescherming tegen discriminatie, vrijheid van godsdienst en bescherming en verzorging bij gewapende conflicten.  Verzetsmuseum Junior op wielen gaat naar  wijken toe waar kinderen wonen die relatief veel te maken krijgen met intolerantie, racisme, antisemitisme en anti-islamisme. Juist voor hen is de boodschap van Verzetsmuseum Junior relevant. De reizende tentoonstelling  is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar.

Vlogger Yuki

De reizende tentoonstelling in een grote trailer wordt onthuld bij basisschool Het Samenspel in Amsterdam Zuidoost door burgemeester Femke Halsema met kinderen van de school. De  populaire vlogger Yuki, van de Hashtagboys, presenteert de bijeenkomst. Yuki is oud-leerling van Het Samenspel.

Kinderen die leefden tijdens Tweede Wereldoorlog

In Verzetsmuseum Junior op wielen spelen vier kinderen die leefden tijdens de Tweede Wereldoorlog de hoofdrol: de Joodse Eva, Jan met ouders in het verzet, Nelly die bij de jeugdclub van de NSB zat en Henk uit een alledaags gezin. Alle vier de kinderen leven nog. Eva, Jan en Henk zijn aanwezig bij de onthulling en gaan in gesprek met de kinderen van basisschool Het Samenspel.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld