Ontwerp Kinderpostzegel 2018 bekend

Daar zijn ze dan! Het ontwerp voor de Kinderpostzegels 2018 is bekend. Op 13 september ontvingen de deelnemende basisscholen de actiedoos van Kinderpostzegels met daarin de unieke zegels. Dit voorjaar werd al bekend gemaakt dat de personages uit de Fabeltjeskrant dit najaar langs de deuren zullen gaan. Op 26 september gaat de Kinderpostzegelactie van start en kun je het Grote Dierenbos in huis halen.

Hallo Meneer de Uil

Het postzegelvel, bestaande uit vier liggende en één groot staande postzegel, is geïnspireerd op de iconische televisieserie de Fabeltjeskrant. Meneer de Uil siert als hoofdpersonage de grootste postzegel. Andere bekende personages zichtbaar op de zegels zijn: Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed & Willem Bever. De Fabeltjeskrant blaast dit jaar 50 kaarsjes uit en creëerde een digitaal geanimeerde bioscoopfilm die vanaf 19 december te zien is op het witte doek.

Ontwerp Kinderpostzegel 2018

De Kinderpostzegel 2018 is ontworpen door Sandra Smulders van Vormgoed. ‘Het leukste aan het ontwerpen vond ik de vrijheid die ik kreeg om de nieuwe Kinderpostzegel te maken. Zorgen dat er op elke postzegel, hoe klein ook, genoeg gebeurt en dat de postzegels samen een mooi geheel vormen. Hierdoor is het hele vel leuk om te bekijken en ontstaat er een verhaal.’ Zelf heeft Sandra vroeger ook meegedaan met de Kinderpostzegelactie, net als haar moeder. ‘Het is mooi om dit nu weer door te geven aan mijn eigen kinderen.’


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld