Opgraven tijdens Archeologiedagen

Van 13 tot en met 15 oktober 2017 vinden de Nationale Archeologiedagen plaats. Met bijna 300 activiteiten verspreid door het hele land kan jong en oud een kijkje nemen in de wereld van de archeologie. Het activiteitenweekend sluit aan bij de jaarlijkse ‘International Archaeology Day’.

Archeospots

Bij de opgravingsplek in Austerlitz, en andere plekken in het land, kunnen kinderen bodemschatten zoeken. De vondsten die tijdens deze zoektochten worden gedaan, kunnen bij verschillende pop-up Archeospots worden getaxeerd.

Archeologie in virtual reality

Kinderen kunnen met een VR-bril in een archeologische restauratieruimte wandelen en met een lift reizen naar de Romeinse tijd bij Archeologie Den Haag. In Tiel kan er een workshop prehistorisch naald-binden gevolgd worden en in Heerlen kunnen kinderen een kijkje nemen in een Romeinse beautysalon, Romeinse hapjes proeven of hun eigen mantelspeld maken.

Vondsten uit de bodem

Vondsten uit de bodem bieden een schat aan informatie over de geschiedenis van ons land. Tijdens de Nationale Archeologiedagen trekken archeologen, zowel amateurs als professionals, musea, universiteiten en bibliotheken samen op om de Nederlandse archeologie beter zichtbaar en beleefbaar te maken. Kijk hier voor het volledige overzicht van activiteiten.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld