Pieter Jouke reikt Junior Inktspotprijs uit

Donderdag 16 november 2017 vindt de uitreiking van de Junior Inktspotprijs plaats bij het Nederlands Instituut Beeld en Geluid. De Junior Inktspotprijs is het broertje van de Inktspotprijs. De prijs wordt uitgereikt aan de beste politieke tekening van het afgelopen jaar en gekozen door middelbare scholieren.

Jongeren, persvrijheid en satire

Cabaretier en tekstschrijver Pieter Jouke reikt samen met een brugklasser van De Goudse Scholengemeenschap Leo Vrooman de prijs uit. Pieter laat speciaal voor de uitreiking van de Junior Inktspotprijs zijn licht schijnen op de thema’s jongeren, persvrijheid en satire.

Stripjournalistiek

Het gebruik van de tekening als informatiemiddel, ook in de stripjournalistiek, neemt een vlucht. Het biedt leerlingen een speelse maar ook mediawijze manier om maatschappelijke of politieke vraagstukken in de klas te behandelen. Vragen als; Wat zie je? Wie heeft het gemaakt? Waarom is deze tekening goed? laten hen anders kijken en kritischer denken.

Lespakket jurering Inktspotprijs

Het Nederlands Instituut Beeld en Geluid heeft voor de jurering van de Inktspotprijs een lespakket ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Hiermee beoordeelden honderden leerlingen de cartoons en zijn ze tot een kritisch juryrapport gekomen. Het lespakket kun je hier terugvinden.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld