'PO in actie' voor meer salaris

Op Facebook is een aantal leraren uit het PO een groep begonnen: ‘PO in actie’. De oprichters van deze groep willen een blok vormen tegen de traditionele bonden en de politiek. Zij willen dit doen tijdens de kabinetsformatie en de volgende cao-onderhandelingen. De groep heeft twee doelen: een eerlijk salaris en kleinere klassen.

'PO in actie'

De beweging is op gang gekomen nadat de Arnhemse basisschoolleraar Paul de Brouwer vorige week de Facebookgroep 'PO in actie' opende. De Brouwer. ,,We hebben dezelfde opleidingsgraad als een tweedegraadsdocenten in het voortgezet onderwijs en ons beroep is zwaarder door de vele niveauverschillen in de klas, maar we verdienen honderden euro's minder", aldus het AD.

Mogelijke staking

De Facebookgroep is gestart op 28 februari en heeft op het moment 15.000 leden. Op deze Facebookgroep is leesbaar dat de leraren in het PO genoeg hebben van de omstandigheden waaronder zij moeten werken. De leraren vinden de werkdruk gigantisch en de klassen te vol. Er wordt gediscussieerd over een mogelijke staking.

Geen salarisgroei

Voor het merendeel van de basisschooldocenten is er na vijftien jaar geen groei in salaris meer mogelijk, ze verdienen na vijftien jaar bijna 3.500 euro bruto per maand. Voor docenten op de middelbare school kan het salaris oplopen tot bijna 4.000 euro en zij kunnen doorgroeien naar hogere schalen waarin de lonen oplopen tot bijna 5.300 euro bruto per maand, aldus het AD.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld