‘Politiek neemt geen verantwoordelijkheid'

Voorzitter van de PO-Raad, Rinda den Besten vindt dat de Tweede Kamer een 'ultieme kans heeft gemist om duidelijkheid te creëren over de bekostiging van het primair onderwijs.' Broodnodige investeringen blijven volgens haar daardoor uit. Ze deed de uitspraken tijdens het PO-Raad congres.

Laffe instelling

De onduidelijkheid over waar het geld precies naartoe gaat, is voor sommigen vrijbrief om niets te hoeven doen, aldus Den Besten. Ze hekelt deze volgens haar ‘laffe’ instelling omdat diverse partijen wél continu kritiek leveren op schoolbesturen. 'Wij hebben niets te verbergen, we willen ons verantwoorden en laten zien dat het primair onderwijs zwaar tekort komt om goed onderwijs te kunnen organiseren in heel Nederland', aldus Den Besten.

Parlementair onderzoek

De PO-Raad riep in mei op tot een parlementair onderzoek om de discussie over de bekostiging te beslechten. Den Besten: 'Investeer in onze kinderen, ook de jongsten', is de dringende boodschap van Den Besten aan Den Haag. 'Sterke basisvoorzieningen met voldoende leerkrachten die goed zijn toegerust, geven kinderen een basis mee waarmee zij een leven lang verder kunnen leren en zich ontwikkelen. Alleen met voldoende investering in onderwijs en goede onderwijssalarissen kan Nederland zich handhaven als kennisland. En kunnen we de kansenongelijkheid in ons land echt aanpakken.'


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld