Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018

25.000 stemmende kinderen in Nederland hebben De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen en Het leven van een loser 11 - Drie keer niks uitgeroepen tot beste kinderboeken. Zij zijn de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018.

Foto Chris van Houts

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton (vertaald door Edward van de Vendel en uitgegeven door Terra-Lannoo) won in de leeftijdscategorie 6 - 9 jaar en Het leven van een loser 11 - Drie keer niks van Jeff Kinney (vertaald door Hanneke Majoor en uitgegeven door De Fontein) won in de leeftijd 10 - 12 jaar.

De prijzen werden door de kinderen zelf uitgereikt, onder begeleiding van presentatrice Lieke van Lexmond in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Bijlmerplein.

NBD Biblion Jeugdbibliothecaris van het Jaar

Tijdens de uitreiking werd ook voor het eerst de prijs voor de beste Jeugdbibliothecaris uitgereikt. Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen iemand nomineren die ‘een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken’ en het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen 21ste eeuwse vaardigheden of Fablabs. De prijs werd gewonnen door Cobi Oosterveld, Specialist Jeugd bij Bibliotheek Uden. Zij ontving een cheque van NBD Biblion ter waarde van € 500,-. De jury omschrijft de winnares als: ‘Een klassieke, gedegen leesbevorderaar die met onverminderd enthousiasme kinderen wil stimuleren, zowel met ‘ouderwets’ lezen als op andere terreinen, zoals digitale geletterdheid.’ De jury van 2018 bestond uit: Tanja Wallroth (NBD Biblion), Astrid van Dam (De Bibliotheek op school) en Karen Bertrams (ProBiblio).


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld