PrimaOnderwijs doneert aantal kinderboeken voor de Week Van Het Vergeten Kind

Beeld: YouTube

 

Een warm en veilig huis zien we vaak als iets vanzelfsprekend. Echter is dit niet altijd het geval; ruim 100.000 kinderen groeien op in gezinnen met meervoudige problemen. In De Week Van Het Vergeten Kind (van 29 januari t/m 4 februari 2020) strijdt het goede doel Het Vergeten Kind voor een liefdevol thuis voor kinderen. Omdat PrimaOnderwijs het welzijn en de ontwikkeling van kinderen belangrijk vindt, hebben wij een aantal kinderboeken gedoneerd aan Horizon Jeugdzorg en Onderwijs.

Ieder kind een liefdevol thuis met vertrouwde gezichten

Tijdens de achtste editie van de Week van Het Vergeten Kind ligt de aandacht op het stoppen van de wisseling van hulpverleners. Kinderen die in het jeugdzorgsysteem terechtkomen, krijgen veel verschillende hulpverleners te zien. Elke keer als ze iemand vertrouwen, raken ze diegene weer kwijt. Hierdoor blijven ze steeds opnieuw alleen achter. Dit is voor deze kinderen psychisch erg zwaar.

Drie evenementen tijdens de Week Van Het Vergeten Kind

Om het thema meer kracht bij te zetten, vinden er gedurende de Week drie verschillende evenementen plaats:

  1. Uitreiking Hartenhuis Award
    Op 29 januari vindt een uitreiking van de Hartenhuis Award plaats voor beste hulpverleners in de categorieën: ‘beste voogd’, ‘beste begeleider in een vervangende woonsituatie’ en ‘beste ambulant begeleider’.
  2. The Heppie Factory
    Op 2 februari organiseert Het Vergeten Kind een kinderfeest voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Hierbij ligt de focus op kinderplezier én ontwikkeling. Er vinden workshops en activiteiten plaats die kinderen cool, grappig, creatief of juist spannend vinden.
  3. Het Vergeten Kind Talks
    Voor de vijfde keer vindt op 4 februari ‘Het Vergeten Kind Talks’ plaats. Op dit event kunnen jongeren in gesprek gaan met politici en beleidsmakers over hun ervaringen.

Doe mee!

Doe jij met je klas of school iets voor de Week Van Het Vergeten Kind? 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld