Protesterende leraren starten eigen vakbond

De actiegroep PO in Actie richt een eigen vakbond op. Dit meldt De Volkskrant. De initiatiefnemers willen zo inspraak krijgen bij de besteding van de 700 miljoen euro die het kabinet extra beschikbaar heeft gesteld voor het primair onderwijs.

Vakbond PO in Actie

De Volkskrant meldt dat de nieuwe vakbond onder andere wil laten vastleggen dat leraren op hun eigen basisschool mogen meebeslissen over de verdeling van het extra geld voor het verlagen van de werkdruk. PO in Actie vindt dat leraren zelf het beste weten welke oplossingen daarvoor nodig zijn. PO in Actie zei als actiegroep zo'n 40.000 leerkrachten te vertegenwoordigen.  Het lidmaatschap van de nieuwe vakbond bedraagt 12 euro per jaar. 

Kritisch over bonden

PO in Actie is volgens De Volkrant kritisch over de traditionele vakbonden. Ze vinden dat deze de leerkrachten niet goed vertegenwoordigen. "Tussen wat de bestuurders van de bonden willen en wat de leerkrachten in de klas willen zit een megagroot gat", citeert De Volkskrant Jan van de Ven van PO in Actie. De groep verwijt de bonden dat in de vorige cao maatregelen waren opgenomen die de werkdruk juist verhoogden. Ook bij het lerarenregister hebben veel leraren het gevoel dat de bonden verkeerde keuzes hebben gemaakt.

Op 12 december gaan basisschoolleraren opnieuw staken

Bron: De Volkskrant


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld