Racend het jaar in met EduKart

4 september 2017 is het nieuwe onderwijsprogramma EduKart gelanceerd. Alida Oppers (Directeur Generaal OCW) en Jan Lammers (coureur en ambassadeur) waren bij de opening aanwezig op basisschool De Zefier in IJmuiden.

Duurzame mobiliteit

EduKart is een educatief programma voor basisschoolleerlingen uit groep 8. Er wordt gebruik gemaakt van juniorkarts om kinderen kennis bij te brengen over praktische technologie en bètavakken. Naast vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad, bevat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht-& ruimtevaart, robotica, 3D-printing en GPS-technologie/ICT.  

Samenwerken centraal

‘Leerlingen vormen een team met ouders en studenten van de pabo. Het racen en winnen van anderen staat dus niet centraal, maar het leren samenwerken en leren onderzoeken. Ze gaan werken aan hun eigen leerdoelen en het verbeteren van hun eigen prestaties. Zo doen ze vaardigheden op die ze de rest van hun leven goed kunnen gebruiken, aldus Jan Lammers.

Wereld van technologie

Alida Oppers ziet veel mogelijkheden voor leerlingen. ‘Dit programma daagt leerlingen op een vernieuwende manier uit. Met dit programma wordt zichtbaar dat veel te ontdekken valt in de wereld van technologie en techniek voor leerlingen van de basisschool die naar het vmbo, havo of vwo gaan,’ aldus Alida Oppers.

Het programma is ontwikkeld door Kartcentrum Lelystad, stichting Atlant, Pabo InHolland Haarlem, Techport Campus en Jet-Net Junior. Daarnaast bieden Ecomaxx Brandstoffen, staalbedrijf Tata Steel en de Koninklijke Metaalunie ondersteuning.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld