Samen met de klas in beweging op Blue Monday

Maandag 18 januari is het Blue Monday, ook wel bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Stichting MIND organiseert voor deze dag een volledige coronaproof Blue Monday run. Hiermee wil zij niet alleen alle Nederlanders in beweging brengen, maar ook ondersteuning bieden omtrent de mentale gezondheid van jongeren.

Meer mentale problemen onder jongeren door corona

Naast de maatschappelijke impact, heeft het coronavirus ook een beroep gedaan op de mentale gezondheid van jongeren. De crisis en maatregelen hebben hun stemming negatief beïnvloed. Ze sliepen minder, dachten negatiever, voelden zich eenzaam of geïrriteerd en maakten zich zorgen over hun eigen gezondheid en/of schoolprestaties. Hoogleraar ontwikkelingspsychologie en puberbreinexpert Eveline Crone van de Erasmus Universiteit Rotterdam twijfelt of de coronacrisis hen op latere leeftijd geen parten gaat spelen. Het kan zomaar zijn dat jij leerlingen kent die dit ook zo ervaren.

Doe mee!

Door het afstandsonderwijs heeft het groepsgevoel binnen een klas zich minder goed kunnen ontwikkelen. Besteed hier aandacht aan door samen met de klas mee te doen aan de Blue Monday run. Vanwege de huidige maatregelen mogen de groepen uit maximaal twee personen bestaan. Zoek eventueel naar een alternatief om de duo’s met elkaar te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een Whatsapp of Facebook groep waarin ieder duo een foto van hun actieve prestatie deelt. Daarnaast kan iedereen meedoen aan dit initiatief. Het gaat de stichting namelijk om het bewegen zelf, dus de leerlingen mogen zelf bepalen in welke vorm ze bewegen en hoeveel kilometer ze afleggen. Probeer samen een mooi bedrag bij elkaar te bewegen en laat hiermee zien dat het mooi is om samen iets te doen voor anderen.

Aanmelden kan via deze link

------

Geraadpleegde bronnen

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2362399-coronajaar-zal-jongeren-op-latere-leeftijd-nog-parten-spelen.html
https://www.uva.nl/shared-content/faculteiten/nl/faculteit-der-maatschappij-en-gedragswetenschappen/nieuws/2020/06/jongeren-en-corona.html?cb


Plaats een reactie

Uw reactie
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Bezig met laden... Bezig met laden...

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld