Samen tegen zinloos geweld

Zinloos geweld is voor jongeren helaas nog altijd een actueel thema. Om die reden maakte JSB Productions in 2016 de film Fataal. Een film die zinloos geweld en de rampzalige gevolgen hiervan onder de aandacht brengt.

Fataal verscheen eind 2016 in de bioscoop en kende meteen een vliegende start. Om de doelgroep beter te bereiken en de impact van het probleem te tonen, is een schooltour opgestart. De reacties zijn zeer positief. Zo stuurde minister Grapperhaus een brief waarin hij zijn waardering uitte over de productie. Meer dan 13.000 scholieren gingen met school naar Fataal de film. 

Samenwerking met Pathé

Om de schooltour mogelijk te maken is er een samenwerking gestart met bioscoopketen Pathé. Hierdoor zijn de kosten van het lespakket gedaald. De schooltour bestaat uit het gezamenlijk bekijken van de film, een speciale lesmodule en een bezoek van een gastspreker. Leerlingen worden meegenomen in de nasleep van de gebeurtenissen waar krantenkoppen normaal eindigen. De revalidatie, traumaverwerking, de zware periode voor de familie, nabestaanden en omstanders, maar ook het rechtsproces. Alles wordt bespreekbaar gemaakt.

De schoolvoorstellingen zijn te boeken voor het po en het vo. De verschillende pakketten worden afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen.

Kijk voor meer informatie op: www.msn.fataaldefilm.nl

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld