Sarah uit Groningen wint Doe Maar Dicht Maar

Tijdens het festival Nieuwe Types in Arnhem op 30 juni 2018 vond de finale van Doe Maar Dicht Maar plaats. De finale vormde de afsluiting van de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar die het Poëziepaleis jaarlijks organiseert voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Dichtbundel 

Tijdens de finale werd de nieuwe dichtbundel gepresenteerd met daarin de honderd mooiste gedichten van 2017-2018. 10 finalisten droegen hun gedichten voor en de twee hoofdprijswinnaars werden bekendgemaakt. In de leeftijdscategorie 12 tot en met 4 jaar won Tabbe Mourits de hoofdprijs. In de leeftijdscategorie 15 tot en met 18 jaar ging Sarah Zajac uit Groningen er met de winst vandoor.

Dichtwedstrijd

Ieder jaar organiseert Het Poëziepaleis de dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie voor basisschoolleerlingen uit groep 3 t/m 8. Schrijf een gedicht over wat jij leuk, spannend, mooi of grappig vindt. Het gedicht mag rijmen, maar dat hoeft zeker niet. Voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar is er de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. De honderd beste gedichten winnen een plekje in een dichtbundel. De deadline om mee te doen is 5 februari 2019.

Jonge Dichter des Vaderlands

Ben jij een poëzie- en podiumtalent tussen de 15 en 18 jaar? Het Poëziepaleis gaat in 2019 weer op zoek naar een nieuwe Jonge Dichter des Vaderlands. Ben jij het poëzietalent dat wij zoeken en ben je tussen de 15 en 18 jaar? Vind jij het leuk om in de spotlights te staan? 

meer info 

Wil je tips voor het schrijven van gedichten? Neem dan een kijkje bij tips & Inspiratie.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld