Slim opgroeien met Media Ukkie Dagen

Mediawijzer.net organiseert voor de zesde keer de Media Ukkie Dagen. Dit jaar staat de campagneweek voor ouders en verzorgers van jonge kinderen (0 tot en met 6 jaar) in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’.

Activiteiten

Door het hele land worden activiteiten voor jonge kinderen en hun ouders of opvoeders georganiseerd. Organisaties die een activiteit organiseren, melden zich aan op Mediaukkiedagen.nl, waar een totaaloverzicht te zien is. De Media Ukkie Dagen vinden plaats van 31 maart tot en met 7 april 2017.

Hoe bewaar je balans?

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Jonge kinderen weten feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de smartphone van mama of tablet van opa. Veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen en hoe zij de digitale opvoeding van hun kind goed aan kunnen pakken. Hoe bewaren zij de balans in het mediagebruik van hun kinderen? En de content die ze bekijken, is dat veilige content? Hoe kun je als ouder je kind niet alleen op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van mediagebruik een goede start meegeven? Daarom organiseert Mediawijzer.net de Media Ukkie Dagen 2017.

Over Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid en in 2008 opgericht op initiatief van de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin. Het doel van Mediawijzer.net is om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven. Bij het netwerk zijn meer dan 1.100 organisaties, bedrijven, zelfstandig professionals en instellingen op het gebied van mediawijsheid aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan de ICT, kunst- & cultuursector, bibliotheken, onderwijs, opvoeding, mediacoaches en mediamakers.

Mediawijsheid

Mediawijzer.net wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid: ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Kennisnet, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NPO en de Koninklijke Bibliotheek. Vind meer over mediawijsheid op www.mediawijsheid.nl.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld